Pazartesi, Aralık 29, 2014

Vakit Tamam


Özlemek vakti..
Çık gel gelemeyecek yerlerden, İmkansız geceler var, sabaha ulaşmayacak sandığım, oysa yıldızlar vefasız hep kaçar elimizden. Güneş kazanır daima..Alır yıldızları bağrına basar, bir dahaki geceye kadar.

Ruhlar en çok gece satılır insanat pazarında..Siyahtır bütün borsalar, kara çalar insana, el değmemiş fiyatları var bedenlerin. Ruhlar bedavaya gider; Ten alana ruh bedava..

Anlatamazsın, anlayınca sevmez kimse kimseyi, kediler bile anlamadan sever sahiplerini...Köpek gibi sadık olursun anlamayınca..Bir de özleyince..

Özlemek ok yarasıdır, uzaktan atılmış bir ok saplanır böğrüne...Korkma sevgiden ölmez kimse..!
Sevilmemek güvenlidir, kimse vurmaz seni, sevişmemek de..Günahların geçmez boyunu. Haram göğüsleri yoktur sevapların..Karam, şarap rengi dudaklar da toprağa düşer bir gün...Bâdedir beden, doyar toprak sana...

Bak ben gitmeden gözlerime, gör içinde yanmışları, sönmüşleri, kızıl lambalar yanıyor De Wallen sokağında Lut gelmiş geri, dut yemiş bülbül gibi...Moulin Rouge daha hızlı dönüyor belli...Islak adi buharlı film sokaklarında her gece bir cinayet işleniyor, insanlık geceleri ölüyor.

Sabah herşeyi siler mi? Akmış rimel, votkalı gömlek, kopuk düğme, yerdeki serseri, pişman fahişe...Hayat bu mu? Oysa sakin akar sabahları Bebek'te boğaz...O kuşlar masumdur; en çok bir balığın peşine düşerler..Doyunca ona da bakmazlar..Kuruturlar kanatlarını Haydarpaşa Mendireği'nde karabataklar..Yanlarında martılar, ağlayan sesleriyle, vapurlara selam dururlar. 

Özlemektir dünyayı çekilir yapan..
Özlemezsen hissetmezsin, saflık ne demekmiş bilemezsin.
Beyaz çarşaflar gibidir özlemek, atlas yorgan gibidir kırışsın istemezsin... 

Bir saat bir gün bir yıl bir ömür farketmez özlemenin kısası yoktur, hepsi aynı sızlatır içini..Zaman yoktur özlemek gezegeninde..

Gerçekten sevdiysen, duyduğun son cümlenin ne olduğunu asla hatırlamazsın, çünkü; duymak istememişsindir. Son olan hiçbirşey sevdaya yakışmaz zira !
Son bakışı yapan hep sevmeyendir.

Özlemek bir ses kadar yakın olmaktır. Duymasan da duyabileceğini bilmektir...
Herşey kaybolur ses kaybolmaz cihanda...ister sokakta ister bir taş plakta.

Görmesen de dinlersin....
İçine işler..
"İçli bir özleyişle bırak beni yanayım
Gözlerinde gördüğüm rüyama inanayım"


Ve sular Menekşelenir...Leylak pırıltılarla bahçeler gölgelenir..

Dönüp bakmazsın.


Hiç yorum yok: